Direct naar de contentDirect naar de footer

De Leukste steden om de hoek

Nabij Hotel Akersloot liggen de leukste steden van Noord-Holland; Amsterdam, Haarlem en Alkmaar!

DAGJE HOOFDSTAD

DAGJE HOOFDSTAD

De hoofdstad van Nederland is vanuit Akersloot makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en is daarom een ideale dagbestemming. Deze "wereldstad" kent vele gezichten.

Over Amsterdam
AMSTERDAM

AMSTERDAM

Het is een schitterende historische stad met tal van monumenten en de culturele mogelijkheden zijn er eindeloos. De grachten met woonboten, de prachtige herenhuizen en de gezellige café's geven de stad een uniek karakter.

Amsterdam kent veel plekjes die tot de verbeelding spreken. De Wallen, een van de beroemdste rosse buurten ter wereld, trekt heel wat toeristen aan. Daarnaast zijn er ook nog de gezellige Albert Cuypmarkt, de bekende dierentuin Artis, het groene Vondelpark en de exclusieve P.C Hooftstraat. Een bezoek aan het Rijksmuseum met zijn grote collectie Nederlandse kunstwerken, mag zeker niet op het programma ontbreken.

Kunst & Cultuur in Amsterdam
DAGJE CULTUUR

DAGJE CULTUUR

Haarlem heeft alles in huis voor een dagje heerlijk winkelen, maar is vanouds een stad van kunst en cultuur en op dit gebied is er nog altijd veel te beleven.

Meer over Haarlem
FRANS HALS MUSEUM

FRANS HALS MUSEUM

In het Frans Hals Museum is veel kunst uit de Gouden Eeuw te zien, waaronder werken van de Haarlemse schilders Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Pieter Saenredam.
In 2013 wordt in Haarlem het Frans Hals Jaar gevierd ter ere van het 100 jarig bestaan van het Frans Hals Museum.

Lees Meer
DAGJE SHOPPEN

DAGJE SHOPPEN

Alkmaar is een bruisende stad en zeer gunstig gelegen op nog geen tien minuten van Hotel Akersloot. Alkmaar is vooral de kaasstad van Nederland!

Meer over Alkmaar
SAY CHEESE SAY ALKMAAR

SAY CHEESE SAY ALKMAAR

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!
En niet te vergeten de internationaal bekende kaasmarkt op de vrijdag.

Meer informatie