Direct naar de contentDirect naar de footer

Over Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is vanuit Akersloot makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en is daarom een ideale dagbestemming. Deze "wereldstad" kent vele gezichten. Het is een schitterende historische stad met tal van monumenten en de culturele mogelijkheden zijn er eindeloos. De grachten met woonboten, de prachtige herenhuizen en de gezellige café's geven de stad een uniek karakter. Amsterdam kent veel plekjes die tot de verbeelding spreken. De Wallen, een van de beroemdste rosse buurten ter wereld, trekt heel wat toeristen aan. Daarnaast zijn er ook nog de gezellige Albert Cuypmarkt, de bekende dierentuin Artis, het groene Vondelpark en de exclusieve P.C Hooftstraat. Een bezoek aan het Rijksmuseum met zijn grote collectie Nederlandse kunstwerken, mag zeker niet op het programma ontbreken.

Winkels in Amsterdam
Bent u op zoek naar meer bijzondere winkels? Dwaal dan bijvoorbeeld door de smalle straatjes tussen de historische grachten of in het Spiegelkwartier. Tegenover het Rijksmuseum vindt u de antiquairs en de speciaalzaken, elk met een onmiskenbaar eigen sfeer en stijl.

Op jacht naar koopjes
Bent u op zoek naar koopjes, beproef uw geluk op de Amsterdamse markten. Bloemen, groente en fruit, tweedehands boeken, kleren en huisraad, waar anders dan op de markt koopt u zo voordelig uw spullen? Boven alles is de gezellige sfeer op de Amsterdamse markten al een prima te reden voor een bezoek. De Amsterdamse sfeer ligt voor het opscheppen, niet in de laatste plaats vanwege de marktkooplui die vaak in onvervalst Amsterdams hun waar aanprijzen.

Tussen kunst en kitsch
Hedendaagse kunst, abstracte kunst, glaskunst. Amsterdam kent vele galeries waar u kunst kunt vinden. Het aardige van een wandeling langs de galeries is, dat u in korte tijd een boeiende ontdekkingstocht kunt maken langs veel verschillende stijlen en technieken. Er is voor elk wat wils. Komt bij dat de meeste galeries zich in schilderachtige straatjes (Spiegelstraat) bevinden.

Spiegelkwartier Kunst & Antiek
Tegenover het Rijksmuseum ligt het Spiegelkwartier. Hier vindt u 70 antiquairs en galeries waaronder diverse specialisten van het programma Kunst en Kitsch. Of u op zoek bent naar een Karel Appel of een Art Deco ring, een Delftblauw tegeltje of Romeins of modern glas. Grote kans dat u hier slaagt!

Openingstijden winkels
De meeste winkels zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag openen de winkels over het algemeen ook om 9.00 uur en sluiten ze om 17.00 uur. Op maandag zijn de winkels vanaf 13.00 uur geopend (warenhuizen meestal vanaf 11.00 uur). In Amsterdam Centrum is het koopavond op donderdag tot 21.00 uur en elke week koopzondag van 12.00 uur 19.00 uur.

Bezoek Amsterdam per trein!

Neem een taxi naar het dichtsbijzijnde station Uitgeest. UIteraard kunt u ook met eigen vervoer naar het station. Parkeren is gratis.