Direct naar de contentDirect naar de footer

Kunst & Cultuur

Wat maakt Amsterdam nu zo geliefd? Zijn het de grachten en bruggetjes, de rijke historie van de stad, het culturele aanbod, de gezellige wijken met cafés en curiosa winkeltjes of de stadsparken waar je ogen en oren te kort komt? Of is het het liberale karakter van Amsterdam waar het weinig uitmaakt welke huidskleur, geloof of seksuele voorkeur je hebt. Het is die combinatie die de stad Amsterdam zo uniek maakt.

AMSTERDAM THE PLACE TO BE

Wat moet je zien!
Bekendemusea zoalshet Rijksmuseum,Anne Frankhuisen deHermitage Amsterdam; de meest uitgesproken wijken zoals de knusse Jordaan, het volkse centrum en het rijke Oud-Zuid. Wat moet je doen? Een boottocht maken over de grachten, fietsend de stad verkennen en tussendoor genieten op een zonnig terras. Ook al denk je dat je alles gezien hebt, er valt nog genoeg te zien in Amsterdam City.

Stadsparken
Begin de dag zoals Amsterdammers doen. Koop verse producten op de biologischeNoordermarktinde Jordaan, shop in de9 straatjesen eet daar een lekker broodje in een van de knusse lunchcafés. Even relaxen? Leg uw hoofd in het warme gras in een stadspark en geniet van de omgeving. Het meest bekend ishet Vondelpark;het domein van joggers, zonaanbidders, terrasje pikkers, voetballers, skaters en performers. Hip and happening is het park en gebied rondom hetWestergasterrein, waar ooit een grote gasfabriek stond.Het Oosterparkis op een warme zomerdag een trekpleister voor families met grote picknickmanden. Hun kinderen zwemmen tot laat in de avond in het openbare pierenbadje.

Festivals
Op welk moment u Amsterdam ook bezoekt, zeker in de zomer is er altijd wel een festival waar u naartoe kunt. Zoals het reizendetheaterfestival De Parade; het knotsgekke en oranjegekleurdeKoninginnedag;het Grachtenfestivalmet klassieke muziek in de buitenlucht; Nederlands grootste hardloopevenement De Dam tot Damloop; het dance-eventSensation;dutch design maand en de jaarlijkse optocht van gays en lesbo's inde Gay Pride.