Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • proeverij akersloot

    12,50

    beef Tataki op sushirijst met sesammayonaise, vitello tonato en lamsham met uienchutney

  • Zomertuintje *

    10,50

    parelgort salade met gegrilde groene asperge, biologische Bergens blonde kaas, gemarineerde champignons en gele wortel crème

    * Vegetarisch
  • Rundercarpaccio

    10,75

    dun gesneden rundermuis met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gemengde sla keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Parmaham

    10,75

    dun gesneden Italiaanse gedroogde ham geserveerd met buffelmozzarella en een tomatensalsa

  • Vitello tonato

    11,00

    rosé gebraden kalfsmuis dun gesneden, met een tonijnmayonaise en frisse salade

  • Smoked salmon

    12,50

    warm gerookte zalmfilet op een zoetzure wortelsalade, geserveerd met avocado crème en gegrilde groene asperge

  • Hollandse garnalen

    14,50

    met een frisse salade en een romige cocktailsaus

  • Gerookte paling

    14,50

    paling uit het Alkmaardermeer met zwarte knoflook crème en een zoetzure wortelsalade

  • Toast Riche

    14,50

    combinatie van gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen geserveerd met een cocktailsaus

  • Baguette

    4,50

    Stokbrood met kruidenboter

  • Breekbrood

    6,50

    bruin en wit boerenbrood met aïoli, kruidenboter en tapenade

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Champignons toast *

    8,50

    champignons met sjalot, paprika, bosui en kruidenboter; geserveerd met krokante toast

    * Vegetarisch
  • Aziatische gamba's

    10,50

    gewokte gamba’s met citroengras, gember, knoflook en rode peper; geserveerd met brood

  • Bergens kaasfondue *

    10,50

    biologische Bergens Blonde kaas met uienchutney en knoflookolie, geserveerd met een frisse salade en een waldkornbolletje

    * Vegetarisch

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Boeren kippensoep

    5,50

    kippenbouillon met stukjes gekookte kip en boeren soepgroenten

  • Tomatensoep

    5,50

    gemaakt van Pomodori-tomaten met gehaktballetjes

  • Champignonsoep *

    5,50

    romige crème soep met champignons en fijne lente ui

    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    5,50

    op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasbroodje

Bij alle soepen serveren wij stokbrood.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Geitenkaas salade *

    8,75

    uit de oven met hazelnootjes, overgoten met honing, op een salade van baby spinazie, koolrabi, snoeptomaatjes en rode ui

    Hoofdgerecht €12,75

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    9,75

    salade van vers gebakken kip, Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, tomaatjes en Caesardressing

    Hoofdgerecht €13,75

  • Oosterse tonijn salade

    10,75

    rosé gebakken tonijn in een korst van sesam op een salade van Romeinse sla, taugé, bosui, aspergekiemen, rode peper en een sesam-sojadressing

    Hoofdgerecht €14,75

  • Salade van de zee

    11,75

    frisse salade met gerookte zalm, gerookte makreel en rivierkreeftstaartjes afgemaakt met een groene kruiden dressing

    Hoofdgerecht €15,75

Onze salades zijn zowel als voorgerecht en hoofdgerecht te bestellen

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Spaanse tortilla *

    16,50

    aardappel-eiertaart uit de oven met spinazie, rode paprika, ui en Spaanse peper. Overgoten met een romige paprikasaus

    * Vegetarisch
  • Groenten curry (Vegan) *

    16,50

    gewokte seizoens groenten in een kruidige groene curry met basmati rijst

    * Vegetarisch
  • quinoa burger *

    16,50

    biologische quinoa burger op een waldkornbol met cajunmayonaise, tomaat, augurk en Alkmaarse kaas

    * Vegetarisch
Kleine gerechten

Kleine gerechten

Voor de kleine eter
  • Senior scholfilet

    15,50

    gebakken scholfilet geserveerd met baby paprika en remouladesaus

  • Sliptongetjes

    16,50

    twee stuks, geserveerd met gepofte tomaatjes en een remouladesaus

  • Lady steak

    19,95

    haasbiefstukje met een saus naar keuze (150gr)

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    17,50

    met een baby paprika en remouladesaus

  • Gegrilde zeebaars

    18,50

    met een frisse venkelsalade met granaatappeldressing

  • Zalmfilet

    19,50

    uit de oven met een korst van zongedroogde tomaat en olijven op couscous met rivierkreeftstaartjes

  • Sliptongetjes

    19,50

    drie stuks, geserveerd met gepofte tomaatjes en een remouladesaus

  • Fish `n Chips

    19,50

    krokante kabeljauwfilet met boerenfriet, remouladesaus en citroen

  • Zeetong à la meunière

    39,50

    in roomboter gebakken geserveerd met baby groenten en een bearnaisesaus

Italiaanse gerechten

Italiaanse gerechten

Traditionele gerechten uit Italië
  • Fettuccini Bolognese

    15,00

    fettuccine pasta met een rundergehakt tomatensaus en Italiaanse kruiden geserveerd met Parmezaanse kaaskrullen

  • Bieten Ravioli *

    16,50

    avioli gevuld met rode bietjes, geserveerd met een crème van geitenkaas en een salieboter

    * Vegetarisch
Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kip saté

    16,50

    gemarineerde kipspies met satésaus, cassave kroepoek en zoetzure komkommer

  • Burger Akersloot

    17,50

    geserveerd op een waldkornbol met cajunmayonaise, tomaat, augurk, spek en Alkmaarse kaas

  • ossenhaas spies

    18,50

    op een Oosterse salade, geserveerd met cassave kroepoek

  • mixed grill

    22,50

    osssenhaas, spare-ribs, kipfilet en gekruide runder worstjes geserveerd met chimichurri en Zaanse mosterdmayonaise

  • Zomerhert biefstuk

    22,50

    van het Cervena hert uit Nieuw-Zeeland, geserveerd met Hummus en Harissa (lichtere smaak dan het Hollands hert)

  • Lamsrack

    23,00

    geheel gebraden, op een stampotje van zoete aardappel en mosterd-thijmjus

  • black angus ribeye

    25,50

    Australische ribeye geserveerd met gepofte tomaatjes en chimichurri

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Haasbiefstuk Akersloot

    23,95

    met champignons en kruidenboter

  • Haasbiefstuk du chef

    23,95

    met een saus naar keuze

  • Schnitzel Naturel

    16,50

    gepaneerde varkensfilet met een partje citroen

  • schnitzel du chef

    17,00

    met een saus naar keuze

  • cordon bleu alkmaar

    17,50

    gevuld met ham en kaas, met saus naar keuze

  • kalfslever

    17,50

    geserveerd met gebakken spek, ui en een compote van appel

  • Varkenshaas Du Chef

    17,50

    met een saus naar keuze

  • roerbak surf&turf

    18,50

    roergebakken ossenhaas puntjes en gamba’s met verschillende groenten en een Oosterse grillsaus

Tweepersoons gerechten

Tweepersoons gerechten

Samen genieten
  • chateau briand

    47,50

    in plakken gebakken ossenhaas, met champignons en een saus naar keuze

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. geeft u dit dan door aan uw kelner

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,00

    Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus Groot remouladesaus, briesaus, hollandaisesaus Klein champignonroomsaus of bearnaisesaus

    Klein 1,50
  • Bijgerechten

    3,50

    keuze uit: champignons, Picasso garnituur of gebakken uien

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. 
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crème brûlée

    7,50

    gekarameliseerde vanille flan met een bolletje licor 43 ijs

  • Citroen tartelette

    7,50

    citroen cremeux op een Bretonse koek met schuimig eiwit, geserveerd met een bolletje pure chocolade sorbetijs

  • Hazelnoot crunch

    7,50

    hazelnoten bavarois met een karamel krokantje, geserveerd met groene appel-sorbetijs

  • Licor 43

    7,50

    dessertcocktail licor 43 ijs met bloedsinaasappel sorbetijs afgetopt met een mousserende wijn (bevat alcohol)

  • New style Dame Blanche

    8,50

    vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme chocoladesaus

  • New style Sorbet

    8,50

    bloedsinaasappel sorbetijs, citroensorbetijs en groene appel sorbetijs op vers fruitsalade, frambozencoulis en slagroom

  • Kaasplateau

    10,50

    assortiment van 4 verschillende buitenlandse kazen, geserveerd met appelstroop, druifjes en walnotenetzenbrood

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    5,50

    salade van verschillende soorten vers fruit

  • Vanille classic

    4,25

    vanilleroomijs

    2 bollen €5,00

  • vanille slagroom

    4,75

    vanilleroomijs geserveerd met slagroom

    2 bollen €5,50

  • mont blanc

    5,50

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    2 bollen €6,25

  • café glacé

    5,75

    vanilleroomijs, mokkasiroop en slagroom

    2 bollen €6,50

  • klassieke sorbet

    5,75

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    2 bollen €6,50

  • Dame blanche

    5,75

    vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    2 bollen €6,50

Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    2,25

    koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk vanaf:

  • huisgemaakt gebak

    3,25

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment

  • diverse bonbons

    0,95

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment per stuk:

  • koffie compleet

    7,50

    koffie, thee of cappuccino geserveerd met een mini gebakje, bonbon, nougat en een chocolade lolly

  • special coffee's

    7,00

    Scottish (Schotse whisky), Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau), Jamaican (Tia Maria en bruine rum)