- Hotel naam
- Hotel Akersloot
- Adres
- Geesterweg 1a
- Postcode en plaats
- 1921NV Akersloot
- Locatie
- Open in Google Maps
Onze Menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!
Koude voorgerechten
Steak tartaar van bospeen *
15,00 3 kleuren bospeen, crème van een 63 graden celsius eidooier, luchtige Hollandaise saus, mini groenten en een kruidentuintje
* VegetarischBeef tataki
16,50 met sushirijst, sesam, edamame boontjes, sesammayonaise en een kletskop van sesam en sinaasappel
Rundercarpaccio
16,00 dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaatjes, pittenmix, gemengde salade en een kletskop van Parmezaanse kaas, keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto
Canneloni van geitenkaas *
15,00 met honing en kerrie, citruscrème, honingkrokantjes en een gaufrette van rode biet
* VegetarischPaling in het groen 2.0
18,50 Gerookte paling van Dilvis, unagilak, quinoasalade, avocado, yuzu-yoghurtcrème, sushigel en komkommer.
Rouleau van rauwe zalm en tonijn
18,50 Sojaparels, wasabimayonaise, bietenmarshmallow, frisse salade en gefrituurde pani puri
Shrimply the best
18,50 crispy shrimp cake met mangosalade, Noorse garnalen en Thom Kai Kung
Baguette *
8,00 wit gebakken stokbrood met kruidenboter
* VegetarischLuxe broodplank *
10,75 rustiek breekbrood met kruidenboter, chili roomkaas en aïoli
* Vegetarisch
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Warme voorgerechten
Iberico ribfingers
15,00 met kimchi, unagilak, bosui, gefrituurde glasnoedels en kimchi flakes
Mediteraanse gamba's
15,00 gewokt met Spaanse rode peper, bosui, knoflook en sjalot
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Soepen
Japanse noedelsoep
10,00 op basis van gevolgtebouillon met ramennoedels, taugé, bosui, beukenzwam en een gyoza van rund
Geroosterde paprika-tomatensoep *
8,75 Op basis van groentebouillon, van Pomodori tomaten en geroosterde rode paprika's met zongedroogde tomaatjes, basilicum crème fraîche en geserveerd met een kaasvlinder
* VegetarischFranse uiensoep
8,75 op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasvlinder
Zaanse mosterdsoep *
8,75 op basis van groentebouillon met fijn gesneden uitgebakken spekjes en geserveerd met een kaasvlinder (ook vegetarisch mogelijk)
* Vegetarisch
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Salades
Salade geitenkaas *
15,00 geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing
* VegetarischHoofdgerecht 20,00Caesar salade
15,00 salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets
Hoofdgerecht 20,00Salade carpaccio
15,00 frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise
Hoofdgerecht 20,00Salade tataki van verse tonijn
23,50 frisse salade met dun gesneden tataki van verse tonijn, gedroogde tomaatjes, haricots verts, ei, rode ui, zwarte olijven en een sesam-sojadressing
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Vegan, vegetarische en pasta gerechten
New Holy Moly Meat Burger *
25,00 vegan New Meat burger geserveerd op een vegan brioche bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, BBQ saus, Violife vega cheddarkaas en gefrituurde uienringen
* VegetarischRavioli van truffel en eekhoorntjesbrood *
25,00 met gegrilde eryngii paddenstoel, oude Rotterdamse kaas, rucola, gedroogde tomaatjes en truffelroomsaus
* VegetarischLinguine bolognese
20,00 spinazie linguine pasta met rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Visgerechten
Gebakken scholfilet
23,75 met remouladesaus en wortelcrème
Gegrilde doradefilet
25,00 met tomatenrisotto, babymais, venusschelpjes, beurre blanc en basilicumolie
Gebakken zalmfilet
27,50 Aziatische noedelsalade, edamame boontjes, gyza van garnaal en een luchtige kreeftenbisque
Combinatie van coquilles en buikspek
27,50 buikspek gelakt met unagilak, basilicumolie, pompoentoffee, gepofte gele biet, rode bieten crème en komkommer
Gebakken Noordzee Middeltong
34,50 met remouladesaus en wortelcrème (zelf fileren)
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Grill gerechten
Saté Ajam
25,00 gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, huisgemaakte atjar, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng
Burger Akersloot 'Oh Cheesus'
26,50 geserveerd op een pretzel bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas, bacon, gebakken ei, BBQ saus en gefrituurde uienringen
Huli Huli Butterfly chicken
26,50 "road kil" maiskip van de grill, tropische marinade, pofpieper met kruiden crème fraîche en Argentijnse salsa
Mixed Grill
32,50 spare-rib, kipfilet, lambs saucijs en een rundertartaar geserveerd met mais en een sweet-chilly mayonaise
Flat Iron Steak
32,50 met gefrituurde polenta, lavas-knoflookboter en chimichurri
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Vleesgerechten
Tournedos Akersloot
37,50 met bospaddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)
Tournedos du chef
37,50 met een saus naar keuze (200 gram)
Schnitzel Du Chef
24,50 met een saus naar keuze
Cordon Bleu Alkmaar
25,50 gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze
Kalfslever
26,50 geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek en appelcompote
Varkenshaas du Chef
26,50 met een saus naar keuze
Roerbak surf en turf
26,50 roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Sauzen en garnituren
Sauzen
3,75 keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, rode port jus, remouladesaus, Alkmaarse kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus of champignonroomsaus
Bijgerechten
4,75 keuze uit: basmati rijst (2,50) bospaddenstoelenmix, gebakken uien, portie gebakken spek, bourgondische garnituur, pofpieper met kruiden crème fraîche (€3.25)
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner.
Nagerechten Specials
Crema Catalana *
11,50 gekarameliseerde flan van vanille, kaneel, citroen met bloedsinaasappelsorbet
* VegetarischChocolade lavacakeje *
11,50 warm chocoladetaartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje yoghurt roomijs
* VegetarischTarte tartin van appel *
12,50 ondersteboven afgebakken appeltaartje met vanille roomijs
* VegetarischBitterkoekjes almond *
12,50 taartje van bitterkoekjesijs met chocolade en karamelsaus met bros van ruby chocolade
* VegetarischNew Style Dame Blanche *
12,50 vanille roomijs met slagroom, witte chocolade bol en apart geserveerde warme chocolade saus
* VegetarischDessert cocktail *
11,50 rood fruit compote, bloedsinaasappelsorbet en vegan slagroom
* Vegetarisch
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Nagerechten Classics
Vers fruit
9,50 salade van verschillende soorten vers fruit uit het seizoen
Combi coupe
7,50 keuze uit: yoghurt roomijs, vanille roomijs, bloedsinaasappelsorbet en slagroom
6,50Mont Blanc
8,50 vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)
7,50Klassieke sorbet
8,50 vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom
7,50Dame blanche
8,50 bolletjes vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus
7,50
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Nagerechten Cafe Specials
Koffie en thee varianten
koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk
Vanaf 3,20Diverse bonbons
Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment
Vanaf 1,50Special coffee's
9,00 Scottish (Schotse whisky) , Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau) of Jamaican (Tia Maria en bruine rum)