- Hotel naam
- Hotel Akersloot
- Adres
- Geesterweg 1a
- Postcode en plaats
- 1921NV Akersloot
- Locatie
- Open in Google Maps
Onze Menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!
Koude voorgerechten
Steak tartaar
16,75 Klassiek gemarineerd met sjalot, mosterd, bieslook, worcestersaus met een 63 graden crème van eidooier, truffelmayonaise en kaaskletskopjes
Carpaccio van dry-aged gerookte gele biet*
15,00 Dun gesneden dry-aged gele biet met appel, rode bietencrème, rucola,granaatappel en zwarte peper vinaigrette
* veganRundercarpaccio
16,50 Dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, gemengde pittenmix en een kletskop van Parmezaanse kaas. Keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto
Burrata *
16,50 Burrata met een salade van tijgertomaatjes, basilicumolie, pompoencrème, gerookte zwart zeezout en aceto balsamico
* VegetarischPaling van dilvis
18,50 Warm gerookte paling, boeren aardappelsalade, crème fraîche en kaantjes van chorizo
Crab ‘Delicious’
18,50 Snowcrab, mango, avocado, kreeftenmayonaise en een gefrituurde soft shell crab
Luxe visplateau
18,50 Ebi Katsu, gerookte zalm, Noorse garnalen salade en tonijn tataki
Baguette *
8,00 wit gebakken stokbrood met kruidenboter
* VegetarischLuxe broodplankje *
10,75 Rustiek brood met kruidenboter, chili roomkaas en aïoli
* Vegetarisch
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Warme voorgerechten
Aziatische Iberico ribfingers
15,00 Met witte koolsalade, zoetzure komkommers, pittige rijstcrackers en hoisinsaus
Mediteraanse gamba's
15,00 gewokt met Spaanse rode peper, bosui, knoflook en sjalot
Gyoza van groenten en indiase curry*
15,00 Gestoomde Japanse dumpling met bosui, rode peper, sesam, unagilak en gefrituurde kataifideeg
* vegan
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Soepen
Thaise Tom Kha Kai
10,00 Met koriander, kip, Spaanse peper, bosui, shiitake en limoen op basis van gevogelte bouillon
Geroosterde paprika-tomatensoep *
8,75 Van Pomodori-tomaten en geroosterde rode paprika’s met zongedroogde tomaatjes en basilicum crème fraîche, geserveerd met een kaasvlinder op basis van groenten bouillon
* VegetarischFranse uiensoep
8,75 Van gesauteerde uien, geserveerd met een kaasvlinder op basis van runderbouillon
Mexicaanse maïssoep *
8,75 Met geroosterde maïs, feta, koriander en chili paprika olie op basis van groenten bouillon
* Vegetarisch
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Salades
Salade geitenkaas *
15,00 geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing
* VegetarischHoofdgerecht 20,00Caesar salade
15,00 salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets
Hoofdgerecht 20,00Salade carpaccio
15,00 frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise
Hoofdgerecht 20,00Salade tataki van verse tonijn
18,00 frisse salade met dun gesneden tataki van verse tonijn, gedroogde tomaatjes, haricots verts, ei, rode ui, zwarte olijven en een sesam-sojadressing
Hoofdgerecht 23,50
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Vegan, vegetarische en pasta gerechten
New Holy Moly Meat Burger*
25,00 vegan New Meat burger geserveerd op een vegan brioche bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, BBQ saus, Violife vega cheddarkaas en gefrituurde uienringen
* veganRavioli van truffel en eekhoorntjesbrood *
25,00 met gegrilde eryngii paddenstoel, oude Rotterdamse kaas, rucola, gedroogde tomaatjes en truffelroomsaus
* VegetarischPasta bolognese
20,00 Conchiglie rigate pasta met rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Visgerechten
Gebakken scholfilet
23,75 met remouladesaus en wortelcrème
Gebakken snoekbaars filet van Dil
27,50 Met citrus risotto, spaghetti van paarse wortel, gekonfijte paddenstoelen en salsa verde
Gebakken zalmfilet
27,50 Met rode bietencrème, mini bosbietjes, couscous salade, mosterdzaad en Hollandaise saus
Combinatie van coquilles en the duke of berkshire buikspek
27,50 Gelakt met unagilak, rode bietencrème, mango salsa, avocadocrème, honing sesam kletskop en popcorn shoots
Gebakken sliptongetjes (2 stuks)
25,00 Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème
Gebakken sliptongetjes (3 stuks)
29,50 Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Grill gerechten
Saté Ajam
25,00 gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, huisgemaakte atjar, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng
Burgerlicious
26,50 Geserveerd op een pretzel bol met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas, gebakken bacon, gebakken ei, BBQ saus en gefrituurde uienringen
Huli Huli Butterfly chicken
26,50 "road kil" maiskip van de grill, tropische marinade, pofpieper met kruiden crème fraîche en Argentijnse salsa
Mixed Grill
32,50 Varkenshaas spiesje, kipfilet, lams saucijs, biefstuk en een runder tartaar geserveerd met maïs en sweet chilli mayonaise
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Vleesgerechten
Tournedos Akersloot
37,50 met bospaddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)
Optie gebakken eendenlever (50 gram) + €7,50Tournedos du chef
37,50 met een saus naar keuze (200 gram)
Optie gebakken eendenlever (50 gram ) + €7,50Schnitzel Du Chef
24,50 met een saus naar keuze
Schnitzel old Alkmaar (200 gram)
26,50 Met gebakken uien, spek en champignons, gegratineerd met Old Alkmaar kaas
Cordon Bleu Alkmaar
25,50 gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze
Kalfslever
26,50 geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek en appelcompote
Varkenshaas du Chef
26,50 met een saus naar keuze
Roerbak surf en turf
27,50 roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus
Kalfs Ossobuco (325 gram)
28,50 Met aardappel gnocchi, chorizo, zilveruitjes en saliejus
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Sauzen en garnituren
Sauzen
3,75 Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, rode port saus, remouladesaus, Alkmaarse kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus of champignonroomsaus
Bijgerechten
4,75 keuze uit:
-Jasmijnrijst 2,50
-bospaddenstoelenmix, gebakken uien, portie gebakken spek 4,75
-bourgondisch garnituur (spek, ui, bospaddenstoelenmix) 4,75
-pofpieper met kruiden crème fraîche 3,25
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner.
Nagerechten Specials
Crema Catalana *
11,50 Gekarameliseerde flan van vanille, kaneel, citroen met sinaasappelsorbetijs
* VegetarischCometé chocolate orange*
12,50 Chocolade bol gevuld met vegan melkchocolade, karamel en sinaasappel gelei
* veganAkerslootse sorbet *
12,50 Limoensorbetijs, frambozensorbetijs, vers fruit en slagroom
* VegetarischLemon curd meringue pie *
12,50 Taartje met een vulling van lemon curd, roodfruit compote en roodfruit compote en Tony’s witte chocolade framboos roomijs
* VegetarischNew Style Dame Blanche *
12,50 Vanille roomijs met slagroom, witte chocolade bol en apart geserveerde warme chocolade saus
* Vegetarisch
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Nagerechten Classics
Vers fruit
9,50 Salade van verschillende soorten vers fruit uit het seizoen
Mont Blanc
8,50 Vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol) - 2 bollen
7,50Dame noire
8,50 Chocolade roomijs met slagroom en een bakje vanillesaus - 2 bollen
7,50Dame blanche
8,50 Vanille roomijs met slagroom en een bakje chocoladesaus - 2 bollen
7,50Combi coupe
7,50 Keuze uit: limoensorbetijs, frambozen sorbetijs, witte chocolade frambozenijs, vanille roomijs, sinaasappelsorbetijs, chocolade roomijs met slagroom - 2 bollen
6,50
*De prijs die in klein formaat onder de nagerechten staat vermeld, is de prijs voor één bol ijs.
Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart.
Nagerechten Cafe Specials
Diverse bonbons
Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment
Vanaf 1,60Special coffee's
9,00 Scottish (Schotse whisky)
Spanish (Tia Maria)
Italian (Amaretto)
D.O.M (Dom Benedictine)
Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau)
Jamaican (Tia Maria en bruine rum)