- Hotel naam
- Hotel Akersloot / A9 Alkmaar
- Adres
- Geesterweg 1a
- Postcode en plaats
- 1921NV Akersloot
- Locatie
- Open in Google Maps
Onze Menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten
Burrata *
14,50 met bruschetta's, gerookte basilicumolie, ingelegde watermeloen, tomatengel, balsamico glace en frisse salade
* VegetarischRundercarpaccio
14,50 Dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pittenmix, gemengde sla en een kletskop van Parmezaanse kaas, keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto
Sashimi watermeloen *
14,50 gepekeld, met wakame, ingelegde gember, wasabimayonaise en zeewierkrokant
* VegetarischBeef tataki
15,00 met sushirijst, sesam, edamame boontjes, sesam mayonaise en nori kroepoek
Gerookt zalmmootje
16,50 warm geserveerd met bulgur, sinaasappel, perziksalsa en venkel
Duo zalm en garnaal
18,50 gemarineerde gerookte zalm met Hollandse garnalencocktail, citrusmayonaise en frisse salade
Shrimply the best
18,50 crispy shrimp cake met mangosalade, Hollandse garnalencocktail en Thom Kai Kung
Baguette *
7,00 wit gebakken stokbrood met kruidenboter
* VegetarischLuxe broodplank *
9,50 meergranen breekbrood met kruidenboter, hummus en aïoli
* Vegetarisch
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Soepen
Kokos currysoep
8,50 met stukjes kip, taugé, bosui, koriander en een kaasvlinder
Paprika-tomatensoep *
8,50 van Pomodori-tomaten en geroosterde rode paprika met zongedroogde tomaatjes en basilicum crème fraîche
* VegetarischFranse uiensoep
8,50 op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasvlinder
Zaanse mosterdsoep
8,50 met fijn gesneden rookworst en gepofte kaascroutons (ook vegetarisch mogelijk)
Pompoensoep *
8,50 met geitenkaas, 5-spice kruiden en een kaasvlinder
* Vegetarisch
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Warme voorgerechten
Iberico ribfingers
14,50 met kimchi, bosui, gefrituurde glasnoedels en kimchi flakes
Aziatische gamba’s
14,50 gewokt met citroengras, gember, knoflook en rode peper
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.
Salades
Salade geitenkaas *
14,50 geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing
* VegetarischHoofdgerecht 19,50Caesar salade
14,50 salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets
Hoofdgerecht 19,50Salade carpaccio
14,50 frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise
Hoofdgerecht 19,50
Vegan, vegetarische en pasta gerechten
Ravioli rode biet *
24,50 met houtskool gekleurde ravioli's, gevuld met rode biet, aceto balsamico, romige cèpes saus, gefrituurde basilicum, gerookte olijfolie en geitenkaas van 'De Meibloem'
* VegetarischNew Meat burger *
24,50 Vegan New Meat burger met little gem, tomaat, augurk, smokey BBQ mayonaise op een sesam bun
* VegetarischItaliaans pasta taartje *
23,50 met linguine pasta, gedroogde cherry tomaatjes, basilicum, spinazie en Parmezaanse kaas
* VegetarischPappardelle bolognese
19,50 pappardelle pasta met rundergehakt, tomatensaus, italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas (wordt geserveerd zonder groenten en patat)
Visgerechten
Gebakken scholfilet
23,50 met remouladesaus en pompoencrème
Gegrilde zeebaars
24,50 met parel couscous, venkel salade en antiboise
Snoekbaarsfilet van Dil
26,50 gebakken, met krokante aardappel polenta, zoetzure groenten en tartaarsaus
Coquilles en buikspek
26,50 heerlijke coquilles en the Duke of Berkshire buikspek, gelakt met unagilak, knolselderij crème, pompoentoffee en geroosterde bloemkool
Gebakken Noordzee tong
32,50 350 grams tong met remoulade saus (zelf fileren)
Grill gerechten
Saté Ajam
24,50 gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng
Burger Akersloot
24,50 geserveerd op een Brioche bol met little gem, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas en smokey BBQ mayonaise
Buttery chicken
24,50 duo van boterzachte gegrilde kipfilet en sousvide gegaarde kipcotelette
Mixed Grill
28,50 spare-rib, kipfilet, lambs rib roast en runder tartaar geserveerd met een sweet-chilly mayonaise
Runder rib-eye
32,50 250 grams rib-eye met gebakken aardappel polenta, truffelboter en chimichurri
Vleesgerechten
Haasbiefstuk Akersloot
35,00 met paddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)
Haasbiefstuk du chef
35,00 met een saus naar keuze (200 gram)
Schnitzel Du Chef
22,50 met een saus naar keuze
Cordon Bleu Alkmaar
23,50 gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze
Kalfslever
24,50 geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek
Varkenshaas du Chef
24,50 met een saus naar keuze
Roerbak surf en turf
25,50 roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus
Sauzen en garnituren
Sauzen
3,50 keuze uit: pepersaus, satésaus, citrusmayonaise, remouladesaus, kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus, champignonroomsaus of stroganoffsaus
Bijgerechten
4,50 keuze uit: bospaddenstoelen, gebakken uien, portie gebakken spek
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner.
Nagerechten Specials
Crème brûlée
10,50 gekarameliseerde vanille flan met kersensorbetijs
Chocolade moelleux
10,50 warm chocoladetaartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje yoghurt roomijs
Dessert cocktail (vegan) *
10,50 bosvruchten compote, kersensorbetijs en een vegan slagroom
* VegetarischTiramisu
11,50 traditionele tiramisu van marscarpone, cacao en chocolade met koffieroomijs
Cheesecake
11,50 zachte romige kaasvulling, witte chocolade en framboos met limoensorbetijs
New Style dame blanche
11,50 vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme chocolade saus
Nagerechten Classics
Vers fruit
8,50 salade van verschillende soorten vers fruit
Combi coupe
7,50 keuze uit: vanilleroomijs, koffieroomijs, limoensorbetijs, yoghurt roomijs, kersensorbetijs met slagroom
6,50Mont Blanc
8,50 vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)
7,50Klassieke sorbet
8,50 vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom
7,50Dame blanche
8,50 bolletjes vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus
7,50
Nagerechten Cafe Specials
Koffie en thee varianten
koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk
Vanaf 3,20Diverse bonbons
Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment
Vanaf 1,50Special coffee's
8,50 Scottish (Schotse whisky) , Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau) of Jamaican (Tia Maria en bruine rum)