Onze Menukaart
Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten
Caprese
11,50 biologische buffelmozzarella met tomaat, basilicumpesto, pijnboom pitjes en zwarte knoflook créme
Rundercarpaccio
12,00 dun gesneden rundermuis met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gemengde sla
keuze uit truffelmayonaise of basilicumpestoVitello tonato
12,00 rosé gebraden kalfsmuis dun gesneden, met een tonijnmayonaise en frisse salade
Hollandse garnalen
14,95 met een frisse salade en een romige cocktailsaus
Gerookte paling
14,95 paling uit het Alkmaardermeer met rettich, zwarte knoflook crème en dragonmayonaise
Toast Riche
14,95 combinatie van gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen geserveerd met een cocktailsaus
Baguette
5,50 Stokbrood met kruidenboter
Breekbrood
7,00 bruin en wit boerenbrood met aïoli, kruidenboter en tapenade
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten
Champignons toast *
10,00 champignons met sjalot, paprika, bosui en kruidenboter; geserveerd met krokante toast
* VegetarischAziatische gamba’s
11,00 met citroengras, gember, knoflook en rode peper gewokt
Dil’s gerookte zalm
14,50 geserveerd met paprika ailoli, rettich en een frisse salade
Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen
Boeren kippensoep
6,50 kippenbouillon met stukjes gekookte kip en boeren soepgroenten
Tomatensoep
6,50 gemaakt van Pomodori-tomaten met rundergehaktballetjes
Franse uiensoep
6,50 op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasbroodje
Zaanse mosterdsoep
6,50 romige soep op basis van Zaanse mosterd met uitgebakken spekjes en bosui ringetjes
Ook vegetarisch verkrijgbaar met wortel en knolselderij
Bij alle soepen serveren wij stokbrood.
Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades
Geitenkaas salade *
11,50 zongedroogde tomaatjes, rode ui, rettich, notenmix en een groene kruidendressing
Hoofdgerecht €15,50
* VegetarischCaesar salade
11,50 salade van vers gegrilde kip, Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, tomaatjes en Caesardressing
Hoofdgerecht €15,50
Salade van de zee
12,50 frisse salade met gerookte zalm, gerookte makreel en rivierkreeftstaartjes afgemaakt met een groene kruiden dressing
Hoofdgerecht €16,50
Salades zijn eventueel ook als hoofdgerecht te bestellen

Kleine gerechten
Senior scholfilet
17,50 gebakken scholfilet geserveerd met gepofte baby paprika en remouladesaus
sliptongetjes
18,50 twee stuks, geserveerd met gepofte baby paprika en een remouladesaus
lady steak
22,00 haasbiefstukje met een saus naar keuze (150gr)

Vegan gerechten
Groenten curry *
18,50 gewokte seizoensgroenten in een kruidige groene curry met basmati rijst
* VegetarischVega burger
18,50 Vegetarische burger op een waldkornbol met sirachamayonaise, geroosterde puntpaprika, augurk

Visgerechten
Gebakken scholfilet
19,50 met gepofte baby paprika en remouladesaus
Gegrilde zeebaars
20,50 met bietenhummus en harissa
Sliptongetjes
22,50 drie stuks, geserveerd met gepofte baby paprika en een remouladesaus
Zalmfilet
22,00 uit de oven met zoete aardappel creme en hollandaisesaus

Grill gerechten
Kip saté
18,50 gemarineerde kipspies met satésaus, cassave kroepoek en zoetzure komkommer
Burger Akersloot
18,50 geserveerd op een waldkornbol met srirachamayonaise, augurk, geroosterde puntpaprika, spek en Alkmaarse kaas
Mixed Grill
23,50 ossenhaas, sparerib, kipfilet, lamskotelet en een runder tartaar geserveerd met klassieke zigeunersaus en een aardappelgratin
Black Angus Ribeye
27,50 met zoete aardappel creme en kruidenboter (250gram)

Pasta gerechten
Penne bolognese
16,50 Penne pasta met een rundergehakt tomatensaus en Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaaskrullen
Ravioli rode biet *
17,50 gevuld met rode biet en balsamico, geserveerd met groene asperges, oude geitenkaas en notenpesto
* Vegetarisch

Vleesgerechten
Haasbiefstuk Akersloot (200 gram)
26,50 met champignons en kruidenboter
Haasbiefstuk du chef (200 gram)
26,50 met een saus naar keuze
Schnitzel Du Chef
18,50 met een saus naar keuze
Cordon Bleu Alkmaar
18,50 gevuld met ham en kaas, met saus naar keuze
Kalfslever
18,50 geserveerd met gebakken spek, ui en een compote van appel
Varkenshaas Du Chef
19,50 met een saus naar keuze
Roerbak Surf & Turf
20,00 roergebakken ossenhaas puntjes en gamba’s met verschillende groenten en een Oosterse grillsaus

Sauzen en garnituren
Sauzen
3,50 Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, remouladesaus, briesaus, bearnaisesaus of champignonroomsaus
Klein 2,00Bijgerechten
3,50 keuze uit: champignons, Picasso garnituur of gebakken uien, portie gebakken spek
Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner.

Nagerechten Specials
Crème brûlée
8,50 gekarameliseerde vanille flan met een bolletje bueno roomijs
Petit grand dessert
7,50 Variatie van vier verschillende zoete lekkernijen
Passievrucht macaron
8,50 Passievrucht macaron, gevuld met passievrucht-karamel vulling. Geserveerd met chocolade mousse en mascarpone roomijs.
New style Dame Blanche
9,00 vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme Chocoladesaus

Nagerechten Classics
Vers fruit
6,50 salade van verschillende soorten vers fruit
Vanille classic
4,25 vanilleroomijs
Prijs: 5,00vanille slagroom
4,75 vanilleroomijs geserveerd met slagroom
Prijs: 5,25Mont Blanc
6,00 vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)
Prijs: 6,75café glacé
6,00 vanilleroomijs, mokkasiroop en slagroom
Prijs: 6,75klassieke sorbet
6,00 vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom
Prijs: 6,75Dame blanche
6,00 vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus
Prijs: 6,75

Nagerechten Cafe Specials
Koffie en thee varianten
2,50 koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk
Prijs is vanaf
huisgemaakt gebak
3,75 vraag uw kelner naar het assortiment
diverse bonbons
1,10 Neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment
Prijs is vanaf per stukspecial coffee's
7,50 Scottish (Schotse whisky), Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau), Jamaican (Tia Maria en bruine rum)