Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Steak tartaar

    16,75

    Klassiek gemarineerd met sjalot, mosterd, bieslook, worcestersaus met een 63 graden crème van eidooier, truffelmayonaise en kaaskletskopjes

  • Carpaccio van dry-aged gerookte gele biet*

    15,00

    Dun gesneden dry-aged gele biet met appel, rode bietencrème, rucola,granaatappel en zwarte peper vinaigrette
    * vegan

  • Rundercarpaccio

    16,50

    Dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, gemengde pittenmix en een kletskop van Parmezaanse kaas. Keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Burrata *

    16,50

    Burrata met een salade van tijgertomaatjes, basilicumolie, pompoencrème, gerookte zwart zeezout en aceto balsamico

    * Vegetarisch
  • Paling van dilvis

    18,50

    Warm gerookte paling, boeren aardappelsalade, crème fraîche en kaantjes van chorizo

  • Crab ‘Delicious’

    18,50

    Snowcrab, mango, avocado, kreeftenmayonaise en een gefrituurde soft shell crab

  • Luxe visplateau

    18,50

    Ebi Katsu, gerookte zalm, Noorse garnalen salade en tonijn tataki

  • Baguette *

    8,00

    wit gebakken stokbrood met kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Luxe broodplankje *

    10,75

    Rustiek brood met kruidenboter, chili roomkaas en aïoli

    * Vegetarisch

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Aziatische Iberico ribfingers

    15,00

    Met witte koolsalade, zoetzure komkommers, pittige rijstcrackers en hoisinsaus

  • Mediteraanse gamba's

    15,00

    gewokt met Spaanse rode peper, bosui, knoflook en sjalot

  • Gyoza van groenten en indiase curry*

    15,00

    Gestoomde Japanse dumpling met bosui, rode peper, sesam, unagilak en gefrituurde kataifideeg
    * vegan

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Thaise Tom Kha Kai

    10,00

    Met koriander, kip, Spaanse peper, bosui, shiitake en limoen op basis van gevogelte bouillon

  • Geroosterde paprika-tomatensoep *

    8,75

    Van Pomodori-tomaten en geroosterde rode paprika’s met zongedroogde tomaatjes en basilicum crème fraîche, geserveerd met een kaasvlinder op basis van groenten bouillon

    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    8,75

    Van gesauteerde uien, geserveerd met een kaasvlinder op basis van runderbouillon

  • Mexicaanse maïssoep *

    8,75

    Met geroosterde maïs, feta, koriander en chili paprika olie op basis van groenten bouillon

    * Vegetarisch

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Salade geitenkaas *

    15,00

    geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing

    * Vegetarisch
    Hoofdgerecht 20,00
  • Caesar salade

    15,00

    salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets

    Hoofdgerecht 20,00
  • Salade carpaccio

    15,00

    frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise

    Hoofdgerecht 20,00
  • Salade tataki van verse tonijn

    18,00

    frisse salade met dun gesneden tataki van verse tonijn, gedroogde tomaatjes, haricots verts, ei, rode ui, zwarte olijven en een sesam-sojadressing

    Hoofdgerecht 23,50

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • New Holy Moly Meat Burger*

    25,00

    vegan New Meat burger geserveerd op een vegan brioche bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, BBQ saus, Violife vega cheddarkaas en gefrituurde uienringen
    * vegan

  • Ravioli van truffel en eekhoorntjesbrood *

    25,00

    met gegrilde eryngii paddenstoel, oude Rotterdamse kaas, rucola, gedroogde tomaatjes en truffelroomsaus

    * Vegetarisch
  • Pasta bolognese

    20,00

    Conchiglie rigate pasta met rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    23,75

    met remouladesaus en wortelcrème

  • Gebakken snoekbaars filet van Dil

    27,50

    Met citrus risotto, spaghetti van paarse wortel, gekonfijte paddenstoelen en salsa verde

  • Gebakken zalmfilet

    27,50

    Met rode bietencrème, mini bosbietjes, couscous salade, mosterdzaad en Hollandaise saus

  • Combinatie van coquilles en the duke of berkshire buikspek

    27,50

    Gelakt met unagilak, rode bietencrème, mango salsa, avocadocrème, honing sesam kletskop en popcorn shoots

  • Gebakken sliptongetjes (2 stuks)

    25,00

    Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème

  • Gebakken sliptongetjes (3 stuks)

    29,50

    Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Saté Ajam

    25,00

    gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, huisgemaakte atjar, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng

  • Burgerlicious

    26,50

    Geserveerd op een pretzel bol met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas, gebakken bacon, gebakken ei, BBQ saus en gefrituurde uienringen

  • Huli Huli Butterfly chicken

    26,50

    "road kil" maiskip van de grill, tropische marinade, pofpieper met kruiden crème fraîche en Argentijnse salsa

  • Mixed Grill

    32,50

    Varkenshaas spiesje, kipfilet, lams saucijs, biefstuk en een runder tartaar geserveerd met maïs en sweet chilli mayonaise

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Tournedos Akersloot

    37,50

    met bospaddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)
    Optie gebakken eendenlever (50 gram) + €7,50

  • Tournedos du chef

    37,50

    met een saus naar keuze (200 gram)
    Optie gebakken eendenlever (50 gram ) + €7,50

  • Schnitzel Du Chef

    24,50

    met een saus naar keuze

  • Schnitzel old Alkmaar (200 gram)

    26,50

    Met gebakken uien, spek en champignons, gegratineerd met Old Alkmaar kaas

  • Cordon Bleu Alkmaar

    25,50

    gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze

  • Kalfslever

    26,50

    geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek en appelcompote

  • Varkenshaas du Chef

    26,50

    met een saus naar keuze

  • Roerbak surf en turf

    27,50

    roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus

  • Kalfs Ossobuco (325 gram)

    28,50

    Met aardappel gnocchi, chorizo, zilveruitjes en saliejus

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,75

    Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, rode port saus, remouladesaus, Alkmaarse kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus of champignonroomsaus

  • Bijgerechten

    4,75

    keuze uit:
    -Jasmijnrijst 2,50
    -bospaddenstoelenmix, gebakken uien, portie gebakken spek 4,75
    -bourgondisch garnituur (spek, ui, bospaddenstoelenmix) 4,75
    -pofpieper met kruiden crème fraîche 3,25

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crema Catalana *

    11,50

    Gekarameliseerde flan van vanille, kaneel, citroen met sinaasappelsorbetijs

    * Vegetarisch
  • Cometé chocolate orange*

    12,50

    Chocolade bol gevuld met vegan melkchocolade, karamel en sinaasappel gelei
    * vegan

  • Akerslootse sorbet *

    12,50

    Limoensorbetijs, frambozensorbetijs, vers fruit en slagroom

    * Vegetarisch
  • Lemon curd meringue pie *

    12,50

    Taartje met een vulling van lemon curd, roodfruit compote en roodfruit compote en Tony’s witte chocolade framboos roomijs

    * Vegetarisch
  • New Style Dame Blanche *

    12,50

    Vanille roomijs met slagroom, witte chocolade bol en apart geserveerde warme chocolade saus

    * Vegetarisch

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    9,50

    Salade van verschillende soorten vers fruit uit het seizoen

  • Mont Blanc

    8,50

    Vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol) - 2 bollen

    7,50
  • Dame noire

    8,50

    Chocolade roomijs met slagroom en een bakje vanillesaus - 2 bollen

    7,50
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met slagroom en een bakje chocoladesaus - 2 bollen

    7,50
  • Combi coupe

    7,50

    Keuze uit: limoensorbetijs, frambozen sorbetijs, witte chocolade frambozenijs, vanille roomijs, sinaasappelsorbetijs, chocolade roomijs met slagroom - 2 bollen

    6,50

*De prijs die in klein formaat onder de nagerechten staat vermeld, is de prijs voor één bol ijs.

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Diverse bonbons

    Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment

    Vanaf 1,60
  • Special coffee's

    9,00

    Scottish (Schotse whisky)
    Spanish (Tia Maria)
    Italian (Amaretto)
    D.O.M (Dom Benedictine)
    Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau)
    Jamaican (Tia Maria en bruine rum)