Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Rode linzen salade *

    11,50

    met gegrilde bimi, radijs, geroosterde sjalot, noten en bloemkoolcrème

    * Vegetarisch
  • Bergens blonde *

    11,50

    wit, biologisch, schimmel kaasje geserveerd met zwarte knoflookcrème, rode biet, crostini en nootjes

    * Vegetarisch
  • Caprese

    11,50

    biologische buffelmozzarella met gegrilde bimi, zwarte knoflook crème en tijgertomaatjes

  • Rundercarpaccio

    12,00

    dun gesneden rundermuis met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gemengde sla
    keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Vitello tonato

    12,00

    rosé gebraden kalfsmuis dun gesneden, met een tonijnmayonaise en frisse salade

  • Smoked salmon

    14,00

    warm gerookte zalmfi let, geserveerd op een salade van edamame boontjes, met enoki paddenstoelen, wasabi kroepoek en citrusmayonaise

  • Hollandse garnalen

    14,50

    met een frisse salade en een romige cocktailsaus

  • Gerookte paling

    14,95

    paling uit het Alkmaardermeer met rettich, zwarte knoflook crème en dragonmayonaise

  • Toast Riche

    14,95

    combinatie van gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen geserveerd met een cocktailsaus

  • Baguette

    5,50

    Stokbrood met kruidenboter

  • Breekbrood

    7,00

    bruin en wit boerenbrood met aïoli, kruidenboter en tapenade

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Champignons toast *

    9,50

    champignons met sjalot, paprika, bosui en kruidenboter; geserveerd met krokante toast

    * Vegetarisch
  • Aziatische gamba's

    10,50

    gewokte gamba’s met citroengras, gember, knoflook en rode peper; geserveerd met brood

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Boeren kippensoep

    6,00

    kippenbouillon met stukjes gekookte kip en boeren soepgroenten

  • Tomatensoep

    6,00

    gemaakt van Pomodori-tomaten met rundergehaktballetjes

  • Franse uiensoep

    6,00

    op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasbroodje

  • Zaanse mosterdsoep

    6,50

    romige soep op basis van Zaanse mosterd met uitgebakken spekjes en bosui ringetjes

    Ook vegetarisch verkrijgbaar met wortel en knolselderij

Bij alle soepen serveren wij stokbrood.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Geitenkaas salade *

    11,50

    geitenkaas uit de oven, op een frisse salade met zongedroogde tomaatjes, rode ui, koolrabi, notenmix en een groene kruidendressing

    Hoofdgerecht €15,50

    * Vegetarisch
  • Vegan salade *

    11,50

    frisse salade met falafel, geroosterde sjalotten, rode biet, koolrabi, rode ui, snoeptomaatjes, notenmix en een groene kruidendressing

    Hoofdgerecht €15,50

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    11,50

    salade van vers gegrilde kip, Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, tomaatjes en Caesardressing

    Hoofdgerecht €15,50

  • Salade van de zee

    12,50

    frisse salade met gerookte zalm, gerookte makreel en rivierkreeftstaartjes afgemaakt met een groene kruiden dressing

    Hoofdgerecht €16,50

Salades zijn eventueel ook als hoofdgerecht te bestellen

Vegan gerechten

Vegan gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Vegan Vegies *

    18,50

    crunchy taco met geroosterde mini groenten, avocado crème en een kruidensalade, geserveerd met een tomatensalsa

    * Vegetarisch
  • Groenten curry *

    18,50

    gewokte seizoensgroenten in een kruidige groene curry met basmati rijst

    * Vegetarisch
  • Vegan burger *

    18,50

    veganistische burger op een waldkornbol met huisgemaakte ketchup, geroosterde puntpaprika, augurk en gegrilde courgette

    * Vegetarisch
Kleine gerechten

Kleine gerechten

Voor de kleine eter
  • Senior scholfilet

    17,50

    gebakken scholfilet geserveerd met gepofte baby paprika en remouladesaus

  • Sliptongetjes

    18,00

    twee stuks, geserveerd met gepofte baby paprika en een remouladesaus

  • Lady steak

    22,00

    haasbiefstukje met een saus naar keuze (150gr)

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    19,50

    met gepofte baby paprika en remouladesaus

  • Gegrilde zeebaars

    20,50

    met citroen hummus, gegrilde courgette en harissa

  • Fish `n Chips

    20,50

    krokante kabeljauwfi let met boerenfriet, remouladesaus en citroen

  • Aziatische Zwaardvis

    20,50

    gebakken zwaardvis, met bimi, ananas salsa en hoisinsaus

  • Sliptongetjes

    22,00

    drie stuks, geserveerd met gepofte baby paprika en een remouladesaus

  • Zalmfilet

    22,00

    uit de oven met notenpesto, geserveerd op pastinaak crème en kruidenolie

  • Zeetong à la meunière

    39,50

    in roomboter gebakken, geserveerd met verse groenten en een bearnaisesaus

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kip saté

    18,50

    gemarineerde kipspies met satésaus, cassave kroepoek en zoetzure komkommer

  • Burger Akersloot

    18,50

    geserveerd op een waldkornbol met srirachamayonaise, augurk, geroosterde puntpaprika, spek en Alkmaarse kaas

  • Mixed Grill

    22,50

    ossenhaas, sparerib, kipfi let, lamskotelet en een runder tartaar geserveerd met klassieke zigeunersaus en een aardappelgratin

  • Lamsrack

    22,50

    geheel gebraden, op een pastinaakstamppotje, met tuinbonen en een saliejus

  • Black Angus Ribeye

    27,50

    Australische ribeye geserveerd met zoete aardappelgratin en kruidenboter (250 gram)

Pasta gerechten

Pasta gerechten

Traditionele gerechten uit Italië
  • Penne bolognese

    16,00

    Penne pasta met een rundergehakt tomatensaus en Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaaskrullen

  • Pompoen Ravioli *

    17,50

    gevuld met pompoen en salie, geserveerd met groene asperges, oude geitenkaas en witte port dressing

    * Vegetarisch
Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Haasbiefstuk Akersloot (200 gram)

    25,50

    met champignons en kruidenboter

  • Haasbiefstuk du chef (200 gram)

    25,50

    met een saus naar keuze

  • Schnitzel Du Chef

    18,50

    met een saus naar keuze

  • Cordon Bleu Alkmaar

    18,50

    gevuld met ham en kaas, met saus naar keuze

  • Boerderij eend

    18,50

    eendenborstfilet met mini paksoi, spekcrumble, crème van mango en hoisinsaus

  • Kalfslever

    18,50

    geserveerd met gebakken spek, ui en een compote van appel

  • Varkenshaas Du Chef

    18,50

    met een saus naar keuze

  • Roerbak Surf & Turf

    20,00

    roergebakken ossenhaas puntjes en gamba’s met verschillende groenten en een Oosterse grillsaus

  • Ossobuco

    20,00

    langzaam gegaarde kalfsschenkel met eigen jus, geserveerd met polenta en doperwten

  • Kip-curry

    20,00

    langzaam gegaarde kippendijen in groene curry met seizoensgroenten

Voor twee

Voor twee

Samen genieten
  • Chateau briand

    52,00

    in plakken gebakken ossenhaas, met champignons en een saus naar keuze

  • Chateau Surf & Turf

    56,50

    in plakken gebakken ossenhaas, met gegrilde gamba’s in eigen schaal geserveerd met champignons en bearnaisesaus

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. geeft u dit dan door aan uw kelner

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,50

    Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, remouladesaus, briesaus, bearnaisesaus of champignonroomsaus

    Klein 2,00
  • Bijgerechten

    3,50

    keuze uit: champignons, Picasso garnituur of gebakken uien, portie gebakken spek

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. 
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crème brûlée

    8,50

    gekarameliseerde vanille flan met een bolletje bloedsinaasappel-sorbetijs

  • Lemon Cheesecake

    8,50

    citroen cheesecake met een bolletje mascarpone roomijs

  • Passion

    8,50

    taartje van melkchocolade en passievrucht geserveerd met bueno roomijs

  • Chocolade Moulleux

    8,50

    warm chocolade taartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje kersen sorbetijs

  • Tiramisu Akersloot

    8,50

    onze twist van het klassieke Italiaanse dessert met een bolletje koffie roomijs

  • New style Dame Blanche

    9,00

    vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme Chocoladesaus

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    5,50

    salade van verschillende soorten vers fruit

  • Vanille classic

    4,25

    vanilleroomijs

    2 bollen €5,00

  • vanille slagroom

    4,75

    vanilleroomijs geserveerd met slagroom

    2 bollen €5,50

  • Mont Blanc

    6,00

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    2 bollen €6,75

  • café glacé

    6,00

    vanilleroomijs, mokkasiroop en slagroom

    2 bollen €6,75

  • klassieke sorbet

    6,00

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    2 bollen €6,75

  • Dame blanche

    6,00

    vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    2 bollen €6,75

Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    2,40

    koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk vanaf:

  • huisgemaakt gebak

    3,50

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment

  • diverse bonbons

    1,00

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment per stuk:

  • koffie compleet

    8,50

    koffie, thee of cappuccino geserveerd met een mini gebakje, bonbon, nougat en een chocolade lolly

  • special coffee's

    7,50

    Scottish (Schotse whisky), Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau), Jamaican (Tia Maria en bruine rum)