Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • proeverij akersloot

    13,00

    gerookte herten ham met uienchutney, vitello tonato en pulled duck op een steamed bun met een Oosterse salade

  • Vegan Duo *

    10,50

    carpaccio van biologische rode biet met balsamico uitjes en kruidensalade en een steamed bun met Oosterse groenten en nootjes

    * Vegetarisch
  • Rundercarpaccio

    11,00

    dun gesneden rundermuis met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gemengde sla

    keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Vitello tonato

    11,00

    rosé gebraden kalfsmuis dun gesneden, met een tonijnmayonaise en frisse salade

  • Smoked salmon

    13,00

    warm gerookte zalmfilet op een salade van zoetzure pompoen met avocado crème en huisgemaakte augurken

  • Hollandse garnalen

    14,50

    met een frisse salade en een romige cocktailsaus

  • Gerookte paling

    14,50

    paling uit het Alkmaardermeer met bieten crème, zoetzure pompoensalade en huisgemaakte augurken

  • Toast Riche

    14,50

    combinatie van gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen geserveerd met een cocktailsaus

  • Baguette

    4,50

    Stokbrood met kruidenboter

  • Breekbrood

    6,50

    bruin en wit boerenbrood met aïoli, kruidenboter en tapenade

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Champignons toast *

    9,00

    champignons met sjalot, paprika, bosui en kruidenboter; geserveerd met krokante toast

    * Vegetarisch
  • Aziatische gamba's

    10,50

    gewokte gamba’s met citroengras, gember, knoflook en rode peper; geserveerd met brood

  • Autumn pie *

    10,50

    aardappeltaartje met paddenstoelen, uit de oven, met een truffel crème fraîche en een kruidensalade

    * Vegetarisch

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Boeren kippensoep

    5,75

    kippenbouillon met stukjes gekookte kip en boeren soepgroenten

  • Tomatensoep

    5,75

    gemaakt van Pomodori-tomaten met gehaktballetjes

  • Franse uiensoep

    5,75

    op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasbroodje

  • Zaanse mosterdsoep

    5,75

    romige soep op basis van Zaanse mosterd met uitgebakken spekjes en bosui ringetjes

    Ook vegetarisch verkrijgbaar met wortel en knolselderij

Bij alle soepen serveren wij stokbrood.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Geitenkaas salade *

    8,75

    uit de oven met hazelnootjes, overgoten met honing, op een salade van baby spinazie, koolrabi, snoeptomaatjes en rode ui

    Hoofdgerecht €12,75

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    9,75

    salade van vers gegrilde kip, Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, tomaatjes en Caesardressing

    Hoofdgerecht €13,75

  • Oosterse tonijn salade

    10,75

    rosé gebakken tonijn in een korst van sesam op een salade van Romeinse sla, taugé, bosui, aspergekiemen, rode peper en een sesam-sojadressing

    Hoofdgerecht €14,75

  • Salade van de zee

    11,75

    frisse salade met gerookte zalm, gerookte makreel en rivierkreeftstaartjes afgemaakt met een groene kruiden dressing

    Hoofdgerecht €15,75

Onze salades zijn zowel als voorgerecht en hoofdgerecht te bestellen

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Vegan Taco *

    16,75

    crunchy taco met geroosterde mini groenten, avocado crème en een kruidensalade. Geserveerd met een tomatensalsa

    * Vegetarisch
  • Groenten curry (Vegan) *

    16,75

    gewokte seizoens groenten in een kruidige groene curry met basmati rijst

    * Vegetarisch
  • Black bean burger *

    16,75

    vegetarische zwarte bonen burger op een waldkornbol met cajunmayonaise, tomaat, augurk en Alkmaarse kaas

    * Vegetarisch
Kleine gerechten

Kleine gerechten

Voor de kleine eter
  • Senior scholfilet

    15,50

    gebakken scholfilet geserveerd met baby paprika en remouladesaus

  • Sliptongetjes

    16,75

    twee stuks, geserveerd met gepofte tomaatjes en een remouladesaus

  • Lady steak

    19,95

    haasbiefstukje met een saus naar keuze (150gr)

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    17,50

    met een baby paprika en remouladesaus

  • Gegrilde zeebaars

    19,75

    met gegrilde spitskool, spek crumble, biologische wortel crème en een beurre noisette

  • Sliptongetjes

    19,75

    drie stuks, geserveerd met gepofte tomaatjes en een remouladesaus

  • Zalmfilet

    19,75

    uit de oven geserveerd met citroen hummus, baby groenten en harissa

  • Vistrio

    21,50

    een drieluikje van gegrilde zeebaars, gamba’s in de schaal en een zwaardvis steak op een venkel-courgette salade met citrusolie en bearnaisesaus

  • Zeetong à la meunière

    39,50

    in roomboter gebakken geserveerd met baby groenten en een bearnaisesaus

  • Fish `n Chips

    19,75

    krokante kabeljauwfilet met boerenfriet, remouladesaus encitroen

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kip saté

    16,50

    gemarineerde kipspies met satésaus, cassave kroepoek en zoetzure komkommer

  • Burger Akersloot

    17,50

    geserveerd op een waldkornbol met cajunmayonaise, tomaat, augurk, spek en Alkmaarse kaas

  • ossenhaas spies

    18,50

    op een Oosterse salade, geserveerd met cassave kroepoek

  • Boerderij eend

    19,50

    eendenborstfilet van het boerderij eend met mini witlof, spekcrumble, crème van mango en een hoisinsaus

  • mixed grill

    22,50

    ossenhaas, spare rib, kippendijen en een lamskotelet, met zoete aardappel en chimichurri

  • Lamsrack

    23,00

    geheel gebraden, op een stampotje van zoete aardappel en mosterd-thijmjus

  • black angus ribeye (250 gram)

    25,50

    Australische ribeye geserveerd met gepofte tomaatjes en chimichurri

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Haasbiefstuk Akersloot (200 gram)

    23,95

    met champignons en kruidenboter

  • Haasbiefstuk du chef (200 gram)

    23,95

    met een saus naar keuze

  • Schnitzel Naturel

    16,50

    gepaneerde varkensfilet met een partje citroen

  • schnitzel du chef

    17,00

    met een saus naar keuze

  • cordon bleu alkmaar

    17,50

    gevuld met ham en kaas, met saus naar keuze

  • kalfslever

    17,50

    geserveerd met gebakken spek, ui en een compote van appel

  • Varkenshaas Du Chef

    18,50

    met een saus naar keuze

  • roerbak surf&turf

    18,75

    roergebakken ossenhaas puntjes en gamba’s met verschillende groenten en een Oosterse grillsaus

Italiaanse gerechten

Italiaanse gerechten

Traditionele gerechten uit Italië
  • Penne bolognese

    15,00

    Penne pasta met een rundergehakt tomatensaus en Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaaskrullen

  • Spinazie Ravioli *

    16,50

    ravioli gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd met gebakken paddestoelen en Hollandaisesaus

    * Vegetarisch
Tweepersoons gerechten

Tweepersoons gerechten

Samen genieten
  • chateau briand

    48,50

    in plakken gebakken ossenhaas, met champignons en een saus naar keuze

  • Chateau Surf & Turf

    55,00

    in plakken gebakken ossenhaas, met gegrilde gamba’s in eigen schaal geserveerd met champignons en bearnaisesaus

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. geeft u dit dan door aan uw kelner

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,50

    Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, remouladesaus, briesaus, bearnaisesaus of champignonroomsaus

    Klein 1,50
  • Bijgerechten

    3,50

    keuze uit: champignons, Picasso garnituur of gebakken uien

Bij de hoofdgerechten kunt u gebruik maken van onze saladebar. 
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, frieten en groenten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Specerijen crème brûlée

    7,50

    gekarameliseerde flan met vanille, kaneel en steranijs en een bolletje stroopwafelijs

  • Bokkenpoot

    7,50

    amandel-cacao bokkenpoot met een vanille crème, geserveerd met een bolletje frambozen sorbetijs

  • Passion

    7,50

    taartje van melkchocolade en passievrucht geserveerd met bueno roomijs

  • Apfelstrudel

    7,50

    warme apfelstrudel met vanillesaus en boerenjongens ijs

  • New style Dame Blanche

    8,50

    vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme chocoladesaus

  • Ruby, Ruby, Ruby

    8,50

    dessert gemaakt van de nieuwste chocolade sensatie, Ruby chocolade. Ruby roomijs, frambozenbavarois met Rubypoeder en een Ruby bros

  • Kaasplateau

    10,50

    assortiment van 4 verschillende buitenlandse kazen, geserveerd met appelstroop, druifjes en walnoten kletzenbrood

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    5,50

    salade van verschillende soorten vers fruit

  • Vanille classic

    4,25

    vanilleroomijs

    2 bollen €5,00

  • vanille slagroom

    4,75

    vanilleroomijs geserveerd met slagroom

    2 bollen €5,50

  • mont blanc

    5,50

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    2 bollen €6,25

  • café glacé

    5,75

    vanilleroomijs, mokkasiroop en slagroom

    2 bollen €6,50

  • klassieke sorbet

    5,75

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    2 bollen €6,50

  • Dame blanche

    5,75

    vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    2 bollen €6,50

Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    2,25

    koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk vanaf:

  • huisgemaakt gebak

    3,25

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment

  • diverse bonbons

    1,00

    neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment per stuk:

  • koffie compleet

    7,50

    koffie, thee of cappuccino geserveerd met een mini gebakje, bonbon, nougat en een chocolade lolly

  • special coffee's

    7,50

    Scottish (Schotse whisky), Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau), Jamaican (Tia Maria en bruine rum)