Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Burrata *

    14,50

    met bruschetta's, gerookte basilicumolie, ingelegde watermeloen, tomatengel, balsamico glace en frisse salade

    * Vegetarisch
  • Rundercarpaccio

    14,50

    Dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, pittenmix, gemengde sla en een kletskop van Parmezaanse kaas, keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Sashimi watermeloen *

    14,50

    gepekeld, met wakame, ingelegde gember, wasabimayonaise en zeewierkrokant

    * Vegetarisch
  • Beef tataki

    15,00

    met sushirijst, sesam, edamame boontjes, sesam mayonaise en nori kroepoek

  • Gerookt zalmmootje

    16,50

    warm geserveerd met bulgur, sinaasappel, perziksalsa en venkel

  • Duo zalm en garnaal

    18,50

    gemarineerde gerookte zalm met Hollandse garnalencocktail, citrusmayonaise en frisse salade

  • Shrimply the best

    18,50

    crispy shrimp cake met mangosalade, Hollandse garnalencocktail en Thom Kai Kung

  • Baguette *

    7,00

    wit gebakken stokbrood met kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Luxe broodplank *

    9,50

    meergranen breekbrood met kruidenboter, hummus en aïoli

    * Vegetarisch

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Kokos currysoep

    8,50

    met stukjes kip, taugé, bosui, koriander en een kaasvlinder

  • Paprika-tomatensoep *

    8,50

    van Pomodori-tomaten en geroosterde rode paprika met zongedroogde tomaatjes en basilicum crème fraîche

    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    8,50

    op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasvlinder

  • Zaanse mosterdsoep

    8,50

    met fijn gesneden rookworst en gepofte kaascroutons (ook vegetarisch mogelijk)

  • Pompoensoep *

    8,50

    met geitenkaas, 5-spice kruiden en een kaasvlinder

    * Vegetarisch

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Iberico ribfingers

    14,50

    met kimchi, bosui, gefrituurde glasnoedels en kimchi flakes

  • Aziatische gamba’s

    14,50

    gewokt met citroengras, gember, knoflook en rode peper

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Salade geitenkaas *

    14,50

    geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing

    * Vegetarisch
    Hoofdgerecht 19,50
  • Caesar salade

    14,50

    salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets

    Hoofdgerecht 19,50
  • Salade carpaccio

    14,50

    frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise

    Hoofdgerecht 19,50
Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Ravioli rode biet *

    24,50

    met houtskool gekleurde ravioli's, gevuld met rode biet, aceto balsamico, romige cèpes saus, gefrituurde basilicum, gerookte olijfolie en geitenkaas van 'De Meibloem'

    * Vegetarisch
  • New Meat burger *

    24,50

    Vegan New Meat burger met little gem, tomaat, augurk, smokey BBQ mayonaise op een sesam bun

    * Vegetarisch
  • Italiaans pasta taartje *

    23,50

    met linguine pasta, gedroogde cherry tomaatjes, basilicum, spinazie en Parmezaanse kaas

    * Vegetarisch
  • Pappardelle bolognese

    19,50

    pappardelle pasta met rundergehakt, tomatensaus, italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas (wordt geserveerd zonder groenten en patat)

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    23,50

    met remouladesaus en pompoencrème

  • Gegrilde zeebaars

    24,50

    met parel couscous, venkel salade en antiboise

  • Snoekbaarsfilet van Dil

    26,50

    gebakken, met krokante aardappel polenta, zoetzure groenten en tartaarsaus

  • Coquilles en buikspek

    26,50

    heerlijke coquilles en the Duke of Berkshire buikspek, gelakt met unagilak, knolselderij crème, pompoentoffee en geroosterde bloemkool

  • Gebakken Noordzee tong

    32,50

    350 grams tong met remoulade saus (zelf fileren)

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Saté Ajam

    24,50

    gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng

  • Burger Akersloot

    24,50

    geserveerd op een Brioche bol met little gem, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas en smokey BBQ mayonaise

  • Buttery chicken

    24,50

    duo van boterzachte gegrilde kipfilet en sousvide gegaarde kipcotelette

  • Mixed Grill

    28,50

    spare-rib, kipfilet, lambs rib roast en runder tartaar geserveerd met een sweet-chilly mayonaise

  • Runder rib-eye

    32,50

    250 grams rib-eye met gebakken aardappel polenta, truffelboter en chimichurri

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Haasbiefstuk Akersloot

    35,00

    met paddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)

  • Haasbiefstuk du chef

    35,00

    met een saus naar keuze (200 gram)

  • Schnitzel Du Chef

    22,50

    met een saus naar keuze

  • Cordon Bleu Alkmaar

    23,50

    gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze

  • Kalfslever

    24,50

    geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek

  • Varkenshaas du Chef

    24,50

    met een saus naar keuze

  • Roerbak surf en turf

    25,50

    roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,50

    keuze uit: pepersaus, satésaus, citrusmayonaise, remouladesaus, kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus, champignonroomsaus of stroganoffsaus

  • Bijgerechten

    4,50

    keuze uit: bospaddenstoelen, gebakken uien, portie gebakken spek

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crème brûlée

    10,50

    gekarameliseerde vanille flan met kersensorbetijs

  • Chocolade moelleux

    10,50

    warm chocoladetaartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje yoghurt roomijs

  • Dessert cocktail (vegan) *

    10,50

    bosvruchten compote, kersensorbetijs en een vegan slagroom

    * Vegetarisch
  • Tiramisu

    11,50

    traditionele tiramisu van marscarpone, cacao en chocolade met koffieroomijs

  • Cheesecake

    11,50

    zachte romige kaasvulling, witte chocolade en framboos met limoensorbetijs

  • New Style dame blanche

    11,50

    vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme chocolade saus

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    8,50

    salade van verschillende soorten vers fruit

  • Combi coupe

    7,50

    keuze uit: vanilleroomijs, koffieroomijs, limoensorbetijs, yoghurt roomijs, kersensorbetijs met slagroom

    6,50
  • Mont Blanc

    8,50

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    7,50
  • Klassieke sorbet

    8,50

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    7,50
  • Dame blanche

    8,50

    bolletjes vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    7,50
Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk

    Vanaf 3,20
  • Diverse bonbons

    Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment

    Vanaf 1,50
  • Special coffee's

    8,50

    Scottish (Schotse whisky) , Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau) of Jamaican (Tia Maria en bruine rum)