Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Salade Caprese *

    13,50

    Biologische buffelmozorella met gepofte trostomaatjes, pesto, balsamico glace en frisse salade

    * Vegetarisch
  • Italiaanse proeverij

    15,00

    Carpaccio met pesto of truffelmayonaise | vitello tonato | Parmaham met balsamico uitjes

  • Rundercarpaccio

    14,00

    Dun gesneden rundermuis met gedroogde tomaten | Parmezaanse kaas | pittenmix | gemengde sla
    keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Vitello tonato

    14,00

    rosé gebraden kalfsmuis, dun gesneden, met een tonijnmayonaise en frisse salade

  • Hollandse garnalen

    16,50

    met een frisse salade en een romige cocktailsaus

  • Toast Riche

    16,50

    combinatie van gerookte zalm | gerookte paling | Hollandse garnalen geserveerd met een cocktailsaus

  • Baguette

    7,50

    Wit of bruin gebakken stokbrood met kruidenboter en aïoli

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Champignons toast *

    12,50

    champignons met sjalot | paprika| bosui en knoflook, geserveerd met krokante toast

    * Vegetarisch
  • Aziatische gamba’s

    13,50

    gewokt met citroengras | gember | knoflook en rode peper

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Boeren kippensoep

    7,50

    kippenbouillon | stukjes gekookte kip | boeren soepgroenten | geserveerd met een kaasvlinder

  • Tomatensoep

    7,50

    van Pomodori-tomaten | met zongedroogde tomaten en crème fraîche geserveerd met een kaasvlinder

  • Franse uiensoep

    7,50

    op basis van runderbouillon | gesauteerde uien | geseserveerd met een kaasvlinder

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Geitenkaas salade *

    14,00

    geitenkaas kroketjes op een frisse salade met rode biet, snoeptomaatjes, appel en notenhoning

    * Vegetarisch
    Hoofdgerecht 18,50
  • Caesar salade

    14,00

    salade van vers gegrilde kip, Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, tomaatjes en Caesardressing

    Hoofdgerecht 18,50
  • Salade van de zee

    17,50

    frisse salade met gerookte zalm, gerookte makreel en rivierkreeftstaartjes afgemaakt met een frisse citrus dressing.

    Hoofdgerecht 21,50
Vega en Vegan gerechten

Vega en Vegan gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Groenten curry *

    20,50

    Seizoensgroenten met groene curry, geserveerd met basmati rijst, Naante en een mango chutney.

    * Vegetarisch
  • Geroosterde aubergine *

    20,50

    Gemarineerd in olijfolie en knoflook, gegratineerd met kaas en geserveerd met raita en couscoussalade

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    22,50

    met remouladesaus en wortelcrème

  • Gegrilde zeebaars

    23,50

    met frisse venkel salade en doperwtencrème

  • Zalmfilet

    25,50

    met frisse venkel salade en doperwtencrème

  • Sliptongetjes 2 stuks

    23,50

    twee stuks, met remouladesaus en wortelcrème

  • Sliptongetjes 3 stuks

    27,50

    drie stuks, met remouladesaus en wortelcrème

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kip saté

    21,50

    gemarineerde kipspies met satésaus, kroepoek en seroendeng

  • Burger Akersloot

    22,50

    geserveerd op een waldkornbol met srirachamayonaise, augurk, gebakken ui, spek en Alkmaarse kaas

  • Gegrilde kipfilet du chef

    22,50

    Kipfilet met een saus naar keuze

  • Mixed Grill

    26,50

    biefstuk, sparerib, kipfilet, lamskotelet en een runder tartaar geserveerd met een citrusmayonaise

Pasta gerechten

Pasta gerechten

Traditionele gerechten uit Italië
  • Penne bolognese

    18,50

    Penne pasta met een rundergehakt tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaaskrullen

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Haasbiefstuk Akersloot

    34,50

    met champignons en kruidenboter (200 gram)

  • Haasbiefstuk du chef

    34,50

    met een saus naar keuze (200 gram)

  • Schnitzel Du Chef

    21,50

    met een saus naar keuze

  • Cordon Bleu Alkmaar

    21,50

    gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze

  • Kalfslever

    21,50

    geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek

  • Varkenshaas du Chef

    22,50

    met een saus naar keuze

  • Roerbak surf & turf

    24,50

    Roergebakken ossenhaas puntjes en gamba's met verschillende groenten en een Oosterse grillsaus

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    4,00

    pepersaus | satésaus | citrusmayonaise | Remouladesaus | kaassaus | bearnaisesaus | knoflooksaus | champignonroomsaus
    Klein: €3,00

  • Bijgerechten

    4,00

    champignons | gebakken uien | portie gebakken spek

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crème brûlée

    9,50

    gekarameliseerde vanille flan met een bolletje bueno roomijs

  • Chocolade moelleux

    9,50

    warm chocoladetaartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje mascarpone roomijs

  • Sorbet trio

    9,50

    taartje van mango, frambozen en citroen sorbetijs geserveerd met vers fruit en een frambozencoulis

  • IJsmacaron

    10,00

    Mango-passievrucht ijsmacaron geserveerd met een frisse mango salsa

  • New style Dame Blanche

    10,00

    vanilleroomijs met slagroom, witte chocolade bol en warme chocoladesaus

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    7,50

    salade van verschillende soorten vers fruit

  • Vanille classic

    4,75

    vanilleroomijs

    2 bollen 5,50
  • Vanille slagroom

    5,25

    vanilleroomijs geserveerd met slagroom

    2 bollen 6,00
  • Mont Blanc

    6,75

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    2 bollen 7,50
  • Klassieke sorbet

    6,75

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    2 bollen 7,50
  • Dame blanche

    6,75

    vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    2 bollen 7,50
Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    koffie | thee | cappuccino | espresso | koffie verkeerd | latte macchiato | verse munt thee | chocolademelk

    Vanaf 2,90
  • Diverse bonbons

    Neem een kijkje bij onze gebakskast voor het assortiment

    Vanaf 1,40
  • Special coffee's

    8,30

    Scottish (Schotse whisky) | Spanish (Tia Maria) | Italian (Amaretto) | D.O.M (Dom Benedictine) | Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau) | Jamaican (Tia Maria en bruine rum)