Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen & Wandelen

Noord-Holland dé fietsprovincie bij uitstek!

De provincie met het blauwe hart

In een fietsrijke provincie als Noord-Holland vind je veel variatie in natuur met bossen, heide, duinen, strand, weidelandschappen en polders. Je kunt verder heerlijk fietsen door authentieke stadjes, fraaie dorpjes en langs het rustgevende water.
Een kwart van Noord-Holland bestaat uit meren, vaarten en sloten en wordt daardoor dé provincie met het blauwe hart genoemd.


Fietsroutes

Fietsen
Als fietsprovincie heeft Noord-Holland naast het speciale fietsroutenetwerk, waarbij de genummerde routes u van knooppunt naar knooppunt leiden, ook een aantal aantrekkelijke themaroutes.

De pontjesroute
Eén van de populairste fietstochten in onze regio, ook bekend als een rondje Alkmaardermeer. Deze route leidt u langs diverse pontjes in Noord Holland. Bij enkele zet u zichzelf over; bij de andere wordt u overgezet. Niet alleen pontjes komen aan bod, onderweg zult u ook diverse molens passeren. De ideale manier om Noord-Holland te ontdekken.

De Zaanse Schans
Deze route voert u dwars door de Zaanstreek en de Zaanse Schans. U krijgt hierdoor een goed beeld van dit prachtige gebied.

Vraag onze receptie voor meer informatie over fietsroutes.


Wandelen

De wandelaars zijn bij Hotel Akersloot ook aan het juiste adres. Vanuit het hotel kunt u direct verschillende wandelroutes ondernemen door het prachtige natuurgebied rondom het Alkmaardermeer.

Een echte aanrader is een wandeling over het prachtige eiland de Woude. Een uniek eilandje in het Alkmaardermeer. Een piepkleine gemeenschap die keer op keer laat zien hoe 150 'boeren, burgers en buitenlui' ook nu nog kunnen samenleven, samenwonen en samen lol kunnen maken.
De Woude ligt in de voor weidevogel liefhebbers bekende Westwouderpolder. Het bijzondere eiland is een dorpskern die behoort tot de Gemeente Castricum.

Fietsverhuur

Fietsen
Lekker fietsen langs de kust, door de Noord-Hollandse duinen, of de prachtige weide landschappen. Met onze comfortabele huurfietsen komt u overal.

Huurprijs per 7-versnellingen fiets: €17,50 per dag
Huurprijs per E-bike: €27,50 per dag

Wilt u gebruik maken van de 7-versnellingen fiets of kiest u voor wat meer comfort en kiest voor het huren van een E-bike?

Wilt u meer weten over onze verhuurfietsen?

Klik hier voor de specificaties van de 7 versnellingen fiets en de E-bike.