Direct naar de contentDirect naar de footer

Bloemenpracht

Hotel Akersloot ligt perfect om te genieten van het voorjaar. Veel graasvlaktes zijn omgeturnd tot kleurrijke bloembollenvelden.

FLEURIGE BLOEMENVELDEN

Waar vindt u nog een prachtig, met bloembollen-velden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon?

In de nabije omgeving van Hotel Akersloot vindt u verschillende kleurrijke velden, rondom de kustplaatsen kunt u genieten van de kleurenpracht.

Voor grote velden, kunt u rondom degemeente Zijpeterecht, dit is het middelpunt van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld!


HORTUS-BULBORUM

Op slechts 6 km afstand van Hotel Akersloot vindt u deHortus-Bulborum, de enige bollentuin ter wereld waar ruim 4000 verschillende soorten tulpen,narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbolgewassen bloeien.

In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn. De Hortus Bulborum heeft als belangrijkste doel om deze rassen in stand te houden. Elk voorjaar kleuren de veldjes in de meest uiteenlopende tinten.


BLOEMENDAGEN IN LIMMEN

Jaarlijks worden in Limmen de traditioneleBloemendagengeorganiseerd. In het voorjaar wordt het dorp, met ongeveer 6.000 inwoners omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners.

Aan beide kanten van het dorp worden routebeschrijvingen uitgedeeld. Alles is gratis te bewonderen. Bovendien zullen 's avonds vele werkstukken fraai verlicht zijn.