Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pré in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Steak tartaar van bospeen *

    15,00

    3 kleuren bospeen, crème van een 63 graden celsius eidooier, luchtige Hollandaise saus, mini groenten en een kruidentuintje

    * Vegetarisch
  • Beef tataki

    16,50

    met sushirijst, sesam, edamame boontjes, sesammayonaise en een kletskop van sesam en sinaasappel

  • Rundercarpaccio

    16,00

    dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaatjes, pittenmix, gemengde salade en een kletskop van Parmezaanse kaas, keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto

  • Canneloni van geitenkaas *

    15,00

    met honing en kerrie, citruscrème, honingkrokantjes en een gaufrette van rode biet

    * Vegetarisch
  • Paling in het groen 2.0

    18,50

    Gerookte paling van Dilvis, unagilak, quinoasalade, avocado, yuzu-yoghurtcrème, sushigel en komkommer.

  • Rouleau van rauwe zalm en tonijn

    18,50

    Sojaparels, wasabimayonaise, bietenmarshmallow, frisse salade en gefrituurde pani puri

  • Shrimply the best

    18,50

    crispy shrimp cake met mangosalade, Noorse garnalen en Thom Kai Kung

  • Baguette *

    8,00

    wit gebakken stokbrood met kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Luxe broodplank *

    10,75

    rustiek breekbrood met kruidenboter, chili roomkaas en aïoli

    * Vegetarisch

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Iberico ribfingers

    15,00

    met kimchi, unagilak, bosui, gefrituurde glasnoedels en kimchi flakes

  • Mediteraanse gamba's

    15,00

    gewokt met Spaanse rode peper, bosui, knoflook en sjalot

Bij alle voorgerechten serveren wij toast en boter.

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Japanse noedelsoep

    10,00

    op basis van gevolgtebouillon met ramennoedels, taugé, bosui, beukenzwam en een gyoza van rund

  • Geroosterde paprika-tomatensoep *

    8,75

    Op basis van groentebouillon, van Pomodori tomaten en geroosterde rode paprika's met zongedroogde tomaatjes, basilicum crème fraîche en geserveerd met een kaasvlinder

    * Vegetarisch
  • Franse uiensoep

    8,75

    op basis van runderbouillon en gesauteerde uien geserveerd met een kaasvlinder

  • Zaanse mosterdsoep *

    8,75

    op basis van groentebouillon met fijn gesneden uitgebakken spekjes en geserveerd met een kaasvlinder (ook vegetarisch mogelijk)

    * Vegetarisch

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Glutenvrij, zoutloos of een ander dieet? Geeft u dit alstublieft door aan de bediening. Dan kunnen wij er op toezien bij de bereiding en ervoor zorgen dat het helemaal naar wens is.

Salades

Salades

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
  • Salade geitenkaas *

    15,00

    geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing

    * Vegetarisch
    Hoofdgerecht 20,00
  • Caesar salade

    15,00

    salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets

    Hoofdgerecht 20,00
  • Salade carpaccio

    15,00

    frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise

    Hoofdgerecht 20,00
  • Salade tataki van verse tonijn

    23,50

    frisse salade met dun gesneden tataki van verse tonijn, gedroogde tomaatjes, haricots verts, ei, rode ui, zwarte olijven en een sesam-sojadressing

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Vegan, vegetarische en pasta gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • New Holy Moly Meat Burger *

    25,00

    vegan New Meat burger geserveerd op een vegan brioche bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, BBQ saus, Violife vega cheddarkaas en gefrituurde uienringen

    * Vegetarisch
  • Ravioli van truffel en eekhoorntjesbrood *

    25,00

    met gegrilde eryngii paddenstoel, oude Rotterdamse kaas, rucola, gedroogde tomaatjes en truffelroomsaus

    * Vegetarisch
  • Linguine bolognese

    20,00

    spinazie linguine pasta met rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    23,75

    met remouladesaus en wortelcrème

  • Gegrilde doradefilet

    25,00

    met tomatenrisotto, babymais, venusschelpjes, beurre blanc en basilicumolie

  • Gebakken zalmfilet

    27,50

    Aziatische noedelsalade, edamame boontjes, gyza van garnaal en een luchtige kreeftenbisque

  • Combinatie van coquilles en buikspek

    27,50

    buikspek gelakt met unagilak, basilicumolie, pompoentoffee, gepofte gele biet, rode bieten crème en komkommer

  • Gebakken Noordzee Middeltong

    34,50

    met remouladesaus en wortelcrème (zelf fileren)

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Grill gerechten

Grill gerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Saté Ajam

    25,00

    gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, huisgemaakte atjar, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng

  • Burger Akersloot 'Oh Cheesus'

    26,50

    geserveerd op een pretzel bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas, bacon, gebakken ei, BBQ saus en gefrituurde uienringen

  • Huli Huli Butterfly chicken

    26,50

    "road kil" maiskip van de grill, tropische marinade, pofpieper met kruiden crème fraîche en Argentijnse salsa

  • Mixed Grill

    32,50

    spare-rib, kipfilet, lambs saucijs en een rundertartaar geserveerd met mais en een sweet-chilly mayonaise

  • Flat Iron Steak

    32,50

    met gefrituurde polenta, lavas-knoflookboter en chimichurri

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Tournedos Akersloot

    37,50

    met bospaddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)

  • Tournedos du chef

    37,50

    met een saus naar keuze (200 gram)

  • Schnitzel Du Chef

    24,50

    met een saus naar keuze

  • Cordon Bleu Alkmaar

    25,50

    gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze

  • Kalfslever

    26,50

    geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek en appelcompote

  • Varkenshaas du Chef

    26,50

    met een saus naar keuze

  • Roerbak surf en turf

    26,50

    roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren

Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
  • Sauzen

    3,75

    keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, rode port jus, remouladesaus, Alkmaarse kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus of champignonroomsaus

  • Bijgerechten

    4,75

    keuze uit: basmati rijst (2,50) bospaddenstoelenmix, gebakken uien, portie gebakken spek, bourgondische garnituur, pofpieper met kruiden crème fraîche (€3.25)

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met frieten. Heeft u een speciaal dieet, glutenvrij, lactosevrij, zoutloos etc. Geeft u dit door aan uw kelner. 

Nagerechten Specials

Nagerechten Specials

  • Crema Catalana *

    11,50

    gekarameliseerde flan van vanille, kaneel, citroen met bloedsinaasappelsorbet

    * Vegetarisch
  • Chocolade lavacakeje *

    11,50

    warm chocoladetaartje met een lopende vulling, geserveerd met een bolletje yoghurt roomijs

    * Vegetarisch
  • Tarte tartin van appel *

    12,50

    ondersteboven afgebakken appeltaartje met vanille roomijs

    * Vegetarisch
  • Bitterkoekjes almond *

    12,50

    taartje van bitterkoekjesijs met chocolade en karamelsaus met bros van ruby chocolade

    * Vegetarisch
  • New Style Dame Blanche *

    12,50

    vanille roomijs met slagroom, witte chocolade bol en apart geserveerde warme chocolade saus

    * Vegetarisch
  • Dessert cocktail *

    11,50

    rood fruit compote, bloedsinaasappelsorbet en vegan slagroom

    * Vegetarisch

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Nagerechten Classics

Nagerechten Classics

  • Vers fruit

    9,50

    salade van verschillende soorten vers fruit uit het seizoen

  • Combi coupe

    7,50

    keuze uit: yoghurt roomijs, vanille roomijs, bloedsinaasappelsorbet en slagroom

    6,50
  • Mont Blanc

    8,50

    vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol)

    7,50
  • Klassieke sorbet

    8,50

    vanilleroomijs, vruchtjes, aardbeiensiroop en slagroom

    7,50
  • Dame blanche

    8,50

    bolletjes vanilleroomijs, slagroom en apart geserveerde warme chocolade saus

    7,50

Heeft u allergiën, bekijk dan onze allergenen kaart, hier kunt alles terugvinden over de ingredienten van de gerechten op onze menukaart. 

Nagerechten Cafe Specials

Nagerechten Cafe Specials

  • Koffie en thee varianten

    koffie, thee, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, latte macchiato, verse munt thee of chocolademelk

    Vanaf 3,20
  • Diverse bonbons

    Neem een kijkje bij onze gebaksvitrine voor het assortiment

    Vanaf 1,50
  • Special coffee's

    9,00

    Scottish (Schotse whisky) , Spanish (Tia Maria), Italian (Amaretto), D.O.M (Dom Benedictine), Kiss of Fire (Tia Maria en Cointreau) of Jamaican (Tia Maria en bruine rum)