Direct naar de contentDirect naar de footer
HOTEL AKERSLOOT
HOTEL AKERSLOOT

Green Key

Green Key is hét keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en vergader- en congresbranche, die serieus en controleerbaar aandacht geven aan duurzaamheid, met zorg voor natuur en milieu in en rondom het bedrijf.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Green key tip 1

Green key tip 1

De New Motion snelladers

Rijders van elektrische auto's zien graag dat snellaadpunten langs drukke snelwegen staan. Op locaties waar je een kopje koffie kunt drinken, mail kunt checken of even ongestoord kunt werken. Hotel Akersloot biedt daarom de nieuwste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.
Wij beschikken over meerdere Tesla "allego" laadpalen en enkele superchargers.

Green key tip 2

Green key tip 2

FSC gecertificeerd papier

Al onze documenten, brochures en magazines zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Dat betekent dat het papier uit goed beheerde bossen afkomstig is.

Green key tip 3

Green key tip 3

Video Conference

Connect the world bij Hotel Akersloot. Wij kunnen professionele videoconferencing faciliteiten voor u verzorgen. Hiermee kan op hoog niveau vergaderd worden zonder op locatie aanwezig te zijn.

Green key tip 4

Green key tip 4

LED

De huidige ledlamp geeft zo'n 50% van z'n opgenomen energie af in licht. Bij een spaarlamp of TL-Lamp is dit zo'n 35% en bij een gloeilamp 10%. De rest wordt afgegeven in warmte aan de omgeving. Met LED verlichting besparen we in de zomermaanden dus ook fors op de benodigde koelenergie.

Green key tip 5

Green key tip 5

Gestroomlijnd vervoer

Onze vrachtwagens zijn allemaal voorzien van aerodynamische spoilers. Een serieuze investering waarmee we veel brandstof besparen.

Green key tip 6

Green key tip 6

Swill afval

Swill is een engelse term die staat voor niet geconsumeerde delen van de maaltijden. Ons swill afval wordt via een zogenaamde storttafel onder druk in een ondergrondse opslagtank gepompt.

Hotel voor de toekomst

Hotel voor de toekomst

Een horecabedrijf met een groen hart. Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Daarom investeren wij in voorzieningen die onze hotels, restaurants en vergaderzalen beter én groener maken.

Meer informatie